Sinop’ta Balkan ve Rumeli lezzetleri bir kitapta toplandı
Sinop Mübadelesi Balkan Halkları Kültürel Araştırma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kenan Aral ve üyeleri, 60 saatlik eğitimin ardından “Balkanlar ve Rumeli Lezzetleri” adlı yemek kitabını hazırladı.
Aral, kitapta 57 çeşit yemek bulunduğunu söyledi.
“Proje koordinatörü Sevgi Aral başkanlığında üyelerimiz dernekte ve değişim köylerimiz Karacaköy ve Hacıoğlu'nda çeşitli yemekler hazırladılar.” Aral, Sinop göçmenleri olarak asırlık mübadele lezzetlerini yaşatmak istediklerini söyledi.
Sinop göçmenleri olarak asırlık mübadelenin lezzetlerini herkesi tanıştırmak istedik.
Aral, şöyle konuştu: “Balkan ve rumeli yemeklerinin yer aldığı kitapta trileçe, etli yufka, ciğer dolması, kuzu elbasan tava, arnavut şekerparesi, kavala bisküvisi, kuzu kapama, büryan kebabı gibi çeşitli yemek ve tatlılar hazırladık. Yemekleri görsel olarak fotoğrafladık ve “Sinoplu göçmenler olarak herkesi mübadelenin asırlık lezzetleriyle tanıştırmak istedik. Buradaki amacımız Balkanları unutmamak ve aile büyüklerimizden bize aktarılan yemeklerin değişimini yaparak gelecek nesillere aktarmak, şehrimizin ve ülkemizin kültürüne katkıda bulunmaktır.” dedi.