Güncel Haberler

Füze İsrail'in merkezine düştü! Husiler ülkenin kalbini vurdu: Sirenleri duyunca kaçmaya çalıştılar, Netanyahu tehdit etti

İsrail'in Filistin'deki katliamı devam ederken, Lübnan ve Yemen'le devam eden çatışmalar Ortadoğu'da gerilimi artırıyor. Son olarak Yemen'den İsrail'e balistik füze fırlatıldı. Saldırının sorumluluğunu üstlenen Husiler şunları söyledi: “Coğrafi engeller (uzun mesafeler), ABD-İngiliz saldırganlığı ve casusluk ve müdahale sistemleri, Yemen'in Filistin'i desteklemesini engellemeyecektir.” Füzenin ardından siren seslerini duyunca barınaklara kaçmaya çalışan bazı İsrailliler yaralandı.

SABAH IŞIKLARINDA SİREN SESİ

İsrail Savunma Kuvvetleri, bu sabah Yemen'den İsrail topraklarına karadan karaya balistik füze fırlatıldığını duyurdu. Füze saldırısının ardından yerel saatle 06.30 sıralarında ülke genelinde sirenler duyuldu.

İSRAİL'İN MERKEZİNE DÜŞTÜ

Yerel kaynaklara göre füze, ülkenin merkezindeki Ben Shemen ormanındaki ıssız bir alana düştü ve parçaları, Ben Gurion havaalanına yaklaşık 6 kilometre uzaklıkta yangına neden oldu. Önleyici füzelerden düşen şarapnellerin Tel Aviv'in yaklaşık 25 kilometre doğusundaki Modiin tren istasyonuna zarar verdiği iddia edildi.

İsrail ulusal acil servis Magen David Adom (MDA) tarafından yapılan açıklamada, saldırı nedeniyle sirenlerin çalması üzerine barınaklara ulaşmaya çalışan 9 kişinin hafif yaralanarak tedavi altına alındığı belirtildi.

inç_b_c_aa7b9b6ac07995d8ee56d621840340a5

İsrail, füzenin İsrail hava sahasına girişinin neden engellenemediğini ve füzenin hava savunma sistemi tarafından kısmen engellenip engellenmediğinin belirlenmesi için soruşturma başlattı.

İran destekli Husilerin Yemen'de yayımladığı açıklamada, füze saldırısının İsrail hava sahasının saldırılara karşı tamamen savunmasız olduğunu gösterdiği belirtildi.

inç_b_c_a924b5d080911fecffbe3eb2f4076fec

Husi AÇIKLAMASI: DÜŞMAN SAVUNMASI FÜZEMİZİ ÖNLEYEMEDİ

Husi askeri sözcüsü Yahya Seri, yayınlanan video açıklamasında

“Füze, tahmini 2.040 kilometrelik mesafeyi yaklaşık 11,5 dakikada hedefine ulaşmayı başardı, düşman savunmaları ise buna engel olamadı.

Ekran görüntüsü 2024-09-15 154259

Coğrafi engeller (uzun mesafeler), ABD-İngiliz saldırganlığı ve casusluk ve müdahale sistemleri, Yemen'in Filistin'i desteklemesini engelleyemeyecektir. “Hava kuvvetlerimiz işgal altındaki Filistin'in Yafa bölgesindeki askeri hedefe yönelik nitelikli bir askeri operasyon gerçekleştirdi.”

SALDIRI Netanyahu'yu Yönlendirdi: Husileri Tehdit Etti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, füze saldırısına ve İsrail-Lübnan sınırındaki duruma ilişkin değerlendirmelerini basına aktardı. Bu sabah İsrail'e yeni hipersonik balistik füzeyle saldırdıklarını açıklayan Yemen'deki İran destekli Husileri tehdit eden Netanyahu, “Bize saldıran hiç kimse silahlarımızdan kaçamayacak.” dedi.

Netanyahu şunları söyledi: “Houthilerin, bize zarar vermeye yönelik herhangi bir girişimde onlara büyük bir bedel ödeteceğimizi şimdiye kadar bilmeleri gerekirdi. “Hatırlatma ihtiyacı duyanlar Hodeidah limanını ziyaret edebilirler.” dedi.

İsrail'in kuzey sınırındaki mevcut statükonun devam etmeyeceğini ve bölgedeki güç dengelerinin değişmesi gerektiğini vurgulayan Netanyahu, bölge sakinlerinin hayata döndürülmesi için “her şeyi yapacaklarını” söyledi. onların evleri.

Husiler, İSRAİL HAVA SAVUNMASINI ÜÇÜNCÜ KEZ KIRDI

Geçtiğimiz 11 ay boyunca Husiler İsrail topraklarını balistik füzeler, seyir füzeleri ve insansız hava araçlarıyla hedef aldı ve saldırıların çoğu engellendi. Ancak Husiler İsrail hava savunma sistemini iki kez yenmeyi başarmıştı.

inç_b_c_538a5e1869668b2f71ac9336ec07fc13

Mart ayında Eilat kenti yakınlarındaki açık alana Husilere ait seyir füzesi düşmüş, temmuz ayında Tel Aviv'e düzenlenen drone saldırısında 50'li yaşlarında bir kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.

(AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom