Güncel Haberler

Pazar payları düşük olsa da Gri Sigorta ve Mellce Sigorta’nın batışı etkiledi: ‘Güvence’ öne çıkıyor

Sigorta Hesabı esas olarak karayolu trafiği, tehlikeli madde ve maden işçileri gibi zorunlu sigorta kapsamına giren kişilere, özellikle sigortalının kimliğinin belirlenememesi veya sigorta yaptırılmaması durumunda koruma sağlar. Bu konuda fiziksel hasar ön plana çıkmaktadır. Finansal sorunlar nedeniyle lisansı iptal edilen veya iflas eden şirketlerin sigortalılarına da hizmet vermektedir.

Gri Sigorta AŞ ve Mellce Sınırlı Sorumluluk Karşılıklı Sigorta Kooperatifi’nin 28 Kasım’da “mevzuat dışı uygulamalar ve kötü yönetim” nedeniyle Sigorta Hesabı’na devredilmesi, bu hesabın önemini ortaya çıkarmış ve sektöre ilişkin sermaye tartışmalarını yeniden alevlendirmişti. İki şirketin pazar payının yüzde 0,36 ile sınırlı olduğu açıklanmış olsa da Gri Sigorta ve Mellce Sigorta’nın ne tür zarara yol açtığı ve kaç sigortalının etkilendiği henüz belli değil. 125 bin sigortalı var, 1 milyar lira zarar var. Bu iki firmadan hizmet alanların poliçe yenileme ve hasar raporlama süreçleri devam etmektedir. Sigorta Hesabı verilerine bu açıdan bakıldığında ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor:

56 BİN 494 PARÇA

  • En büyük ödemenin yapıldığı başlık “sigortanın yaptırılmadığı durumlar”dır. Bu kapsamda ilk 9 ayda 210,8 milyon lira ödeme yapılırken, 1998’den bu yana 1,9 milyar lira ödeme yapıldı. Muayene sayısı 9 ayda 926, toplamda 56 bin 494 oldu.
  • Bir diğer önemli konu da “sigortalının kimliğinin belirlenmemesi”dir. İlk 9 aylık taksit 59,1 milyon lira, toplam 502 milyon lira. İlk 9 ayda vaka sayısı 372, toplamda 11 bin 109 oldu.
  • Ayrıca “çalıntı veya gasp edilen araçlar için” tazminat da ilk 9 ayda 1,3 milyon lira olmak üzere toplam 14,4 milyon lira oldu. İlk 9 ayda muayene sayısı 6 olmak üzere toplam 285 adettir.
  • Lisansları iptal edilen firmalara yılın ilk 9 ayında 40,7 milyon lira ödeme yapıldı. Toplam ödeme 898,6 milyon lira oldu. Bu tür ödemeleri içeren vakaların sayısına ilişkin veri bulunmamaktadır.

‘ORMANIN GÖZLERİ’ 245 BİN HEKAR ARSAYA BAKTI

Anadolu Sigorta’nın Orman Genel Müdürlüğü ile birlikte orman varlıklarını korumak amacıyla başlattığı “Ormanın Gözleri” projesinin, Ödeme Sistemleri Dergisi’nde (PSM) “sosyal sorumluluk” kategorisinde “Altın Ödül” kazandığı açıklandı. Basmak. Devam eden proje hakkında bilgi

Bilgi veren Anadolu Sigorta Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Koordinatörü Berna Semiz Ergüntan, şunları söyledi: “Yüksek performanslı ekipmanlarla, yüksek teknolojiyle faaliyete geçen 5 kulemizde 7/24 kesintisiz gözetime ulaşabiliyoruz. 245 bin hektar ormanı koruma altına aldık” dedi.

‘BÜYÜME YOLUNDA SPORDAN DA ÖĞRENDİK’

AXA Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken, şirketinin değer ortağı Koç Hüseyin Eroğlu ile birlikte Marka&Spor Zirvesi’nde “Sihir Yok, Takım Var” başlıklı oturuma katılarak sporun önemine dikkat çekti. Sporun, şirketlerinin gelişim ve sürdürülebilir büyüme yolunda beslediği kaynaklardan biri olduğunu belirten Ölken, takım olmanın önemine dikkat çekti ve şöyle konuştu: “Takım içindeki çeşitlilik, farklı düşünme biçimleri ve farklı yetenekler katkı sağlıyor. işin ilerlemesi ve gelişmesi için.”

“ÜLKEMİZDE SİGORTALI KOBİ ORANI %31”

Monopoli Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bonofiyel, KOBİ’lerin faaliyetlerini devam ettirirken zarara uğrama ihtimaline karşı çeşitli sigortalar yaptırmaları gerektiğini söyledi. Türkiye’de KOBİ sigorta kapsam oranının halen yüzde 31 civarında olduğuna dikkat çeken Bonofiyel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak sigorta KOBİ’ler açısından gözden kaçırılmaması gereken bir konu. Çünkü işleri için çok önemli yatırımlar yapıyorlar ve bunların hepsi başlarına gelebilecek bir kaza ile ortadan kaybolabiliyor. Üstelik politika kadar önlem almak da önemli. Çünkü oluşan devasa hasara baktığınızda aslında bu ölçekte olmaması gereken bir hasarın olduğunu görüyorsunuz.” Bonofiyel, siber saldırıların KOBİ’ler için de büyük tehlike oluşturduğunu anlattı.

KIRILGAN ÜLKELER “İKLİMDEN” KORUNMALIDIR

Howden Group Holdings CEO’su David Howden, iklim değişikliğinin etkileri konusunda özel sektörün atması gereken adımları sıraladı.

Cambridge Üniversitesi’nden elde edilen özel araştırma bulgularının, daha küçük ve daha savunmasız ülkelerin GSYİH’lerinin yüzde 100’ünden fazlasını, aslında sigortalanabilir olan iklim bağlantılı felaketler nedeniyle kaybedebileceğini gösterdiğine dikkat çeken Howden, sözlerine şöyle devam etti: “Bu ülkeleri daha yatırım yapılabilir hale getirmek hayati önem taşıyor” . Donör ülkelerin de destek vermesi gerekiyor ki özel sektör de buna destek verebilsin, projeler başlatabilsin.” Howden Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Yılmaz ise şunları söyledi: “Afet yardımı finansmanının güçlendirilmesi öncelik verdiğimiz temel konuların başında geliyor.”

“EN KÂRLI SEKTÖR SİGORTACILIK”

İnfo Yatırım, yeni yayınladığı “Finansal Araştırma Raporu 2024” kapsamında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (BIST) en karlı sektörlerini de açıkladı. Sonuç olarak, 14 Aralık itibarıyla BIST’te yatırımcıları en çok memnun edecek sektör %145,39 ile sigortacılık olurken, “KOBİ sektörü” %125,47, “spor” hisseleri %118,89 getiri elde ederken, “KOBİ sektörü” %125,47 getiri elde etti. “taş ve toprak” stoğu ise %107,05 ile %100’ün üzerinde getiri sağlıyor.

Rapora göre yerel seçimlerin etkisinin genel seçimler kadar olmayacağı düşünülüyor. Pozitif reel getiri ve enflasyona yakın risksiz getiri beklentisiyle hisse senetleri ve sektörler öne çıkacak. Sigorta yeniden popüler olacak. Şirket, yerel seçimlere kadar dolar kurunun 32 TL, enflasyonun ise yüzde 64,8 olacağını tahmin ediyor.

SEKTÖRDEN KISA

  • Türkiye Sigorta’nın Kasım 2023’te 6,6 milyar TL’lik rekor üretimle 11 aylık brüt prim üretimini %152 artırarak 50,8 milyar TL’ye çıkardığı açıklandı. Sağlık, kasko ve yangın sigortalarının üretime önemli katkıları oldu.
  • Yapı Kredi müşterilerinin, banka kredi kartlarıyla kendileri veya çocukları için yapacakları BES başvuruları, 18 yaş altı çocuklar için yapacakları BES başvuruları için ise 200 TL Worldpuan kazanacağı açıklandı. Kampanyanın son tarihi 31 Aralık.
  • BNP Paribas Cardif ellinci yılını kutluyor. Bu kapsamda şirket, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı anısına “Kredi Kartı Korumalı Hayat Sigortası” yaptıran müşterileri adına TEMA’ya 5 bin fidan bağışladı.
  • Fibasigorta’nın ürünlerini Fibabanka aracılığıyla tüketicilerin beğenisine sunacağı açıklandı. Fibasigorta Genel Müdürü Erol Öztürkoğlu, “Satış ağımızı gelecekte de genişletmeye devam edeceğiz” dedi.

REASÜRANS MALİYETLERİ ARTTI

Millî Reasürans Genel Müdürü Utku Özdemir, reasürans piyasasının zor bir döneme girdiğinin altını çizdi.

Genel müdür yardımcılarıyla bir araya gelen Özdemir, şunları vurguladı: “Reasürans açısından Kahramanmaraş depreminin asıl etkilerini 2024 ve sonraki yıllarda göreceğiz. Buna İstanbul’da beklenen deprem de eklenecek. Küresel oyuncuların risk iştahının azalması da aynı derecede önemli. Kapasite zaten hem 2022’de hem de 2023’te önemli ölçüde daraldı. Bugün küresel şirketleri doğru fiyata ikna etmeye çalışıyoruz. Bu durum sigorta sektörünün tamamını doğrudan etkileyecek. Ancak sigorta şirketlerinin poliçeleri, artan maliyetleri müşterilerine nasıl yansıtacaklarını belirleyecek.” Özdemir, özellikle yangın ve mühendislik sigortalarında yeni yılda maliyetlerin euro bazında yüzde 100 arttığını, genel ekonomik öngörülebilirlik ve borç ödeme gücüne ilişkin yeni gelişmelerin bu sürece önemli katkı sağlayacağını söyledi. Toplantıda verilen bilgiye göre Türkiye’nin toplam reasürans kapasitesi 6 milyar avro.

EĞİTİM VE SANAT

Millî Reasürans’ın 1929 yılında kurulduğunu hatırlatan ve faaliyet sonuçları hakkında bilgi veren Özdemir, 30 Eylül itibarıyla 19,6 milyar lira aktif, 9,4 milyar lira net varlığa ulaştıklarını, prim hacminin ise 6,7 milyar lira olduğunu açıkladı. 33 şirketin yerleştirmesine katılan şirket, yüzde 25-30’luk pazar payıyla “bölüşmeli” reasürans alanında lider konumdadır. Özdemir, “Riskleri yurt dışına yeterince transfer edebiliyoruz ve en önemli kriter olan ‘hasarların zamanında ödenmesi’ konusunda iyiyiz” diyen Özdemir, portföylerinin yüzde 25’inin yurt dışından geldiğini vurguladı. Pazara yeni giren Türk Reasürans’la ilgili soruyu yanıtlayan Özdemir, “Birbirimizi tamamlıyoruz” dedi.

Utku Özdemir, şirketinin toplumsal cinsiyet eşitliğinden kültür sanata, mesleki eğitimden amatör spora kadar çok çeşitli konulara büyük önem verdiğini belirterek, çalışanlarınızın başarılı olmaları için gerekli çalışma ortamını sağlamaya kararlı olduklarını anlattı. üretken. mutlu.

YENİLİKÇİ GİRİŞİMLERE DESTEK SAĞLIYORLAR

Her yıl İTÜ Çekirdek tarafından desteklenen en iyi girişimlerin belirlendiği Big Bang Start-up Challenge etkinliğinde Aksigorta’nın Kolay Captanomy ve Newky’ye hibe sağladığı açıklandı.

Aksigorta Perakende Stratejisi ve Banka Sigortacılığı Direktörü Elif Horasan ise şunları söyledi: “Finansal desteğin yanı sıra bu girişimlerle iş birliği yapıyoruz, mentorluk desteği sağlıyoruz ve onlar da önemli iş ortaklarımızdan biri oluyorlar. “Şirket olarak bu alanda endüstri ekosistemi oluşturma hedefimiz kapsamında startupların ticarileşmesine ve küresel başarı öyküleri yaratmalarına destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘MEMNUNİYET HER ZAMAN ÖNCELİĞİMİZDİR’

Magdeburger Sigorta’nın onarım hizmeti sunan yeni ürünü “KaskolaMAG” ve kaliteli hizmet veren ağı “MAG Service”i tanıttığı açıklandı.

Bu kapsamda Magdeburger Sigorta Genel Müdürü Ceyhan Hancıoğlu, yeni sigorta ürününün yüzde 30’a varan fiyat avantajı sunduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sürücülerimizin yanlarında olduğumuzu hissetmeleri ve öncelik verdiğimizi hissetmeleri için bu ürünü özenle tasarladık. Araç tamirlerinde sunduğumuz avantajlarla onların güvenliği ve beklenmedik durumlarla karşılaşmaları, “Sigortalılarımızın güvenliği ve memnuniyeti her zaman önceliğimizdir” dedi.

‘Tüm paydaşlarımızla geleceğe yürüyoruz’

Unico Sigorta 35’inci kuruluş yılını İstanbul’da özel bir törenle kutladı. Burada konuşan Unico Sigorta Genel Müdürü Ender Güzeler, şu konulara dikkat çekti:

“Köklerimizden aldığımız güç ve insan odaklı yaklaşımımızla tüm paydaşlarımızla birlikte geleceğe yürüyoruz. Bu süreçte müşterilerimizin ihtiyaçlarını tespit edip beklentilerini yönettik. Süreçlerimizi değiştirdik ve verimli hale getirdik. Tüm iş yapış şekillerimizi ve değer zincirimizi aynı çizgide buluşturduk. “Bugün şirketimiz her zamankinden daha güçlü ve kararlı olmaya devam ediyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş