Güncel Haberler

Paris'te madalya kazanan paralimpik sporcular Ankara'ya geldi

Aralarında Paralimpik Oyunları şampiyonu judocu İbrahim Bölükbaşı'nın da bulunduğu bazı milli sporcular uçakla İstanbul'dan Ankara'ya gitti.

Judo ve masa tenisi federasyonlarının yetkilileri, ASKİ spor kulübü sporcuları ile aileleri ve yakınları, Esenboğa Havalimanı'nda sporcuları çiçeklerle karşıladı. Karşılama törenine Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da katıldı.

Erkekler +90 kilo J2 kategorisinde altın madalya kazanan İbrahim Bölükbaşı, başta kulübü ASKİ olmak üzere başarıda emeği geçen herkese teşekkür ederek, şunları söyledi: “28 madalya aldık, tarihi bir başarı. Paralimpik Oyunları şampiyonu oldum. Daha önce iki kez olimpiyatlara gittim. Şampiyon olduk. Çok mutluyum. Orada İstiklal Marşını söylemekten daha güzel bir şey olamaz” dedi.

Paris'te madalya kazanan paralimpik sporcular Ankara'ya geldi

Kadınlar S7 klasında gümüş madalya alan paralimpik masa tenisçisi Kübra Korkut, Türkiye'yi böylesine önemli bir platformda temsil etmekten gurur duyduğunu belirterek, “Öncelikle madalyamı 10 yaşındaki kızıma takdim ediyorum. Paralimpik Oyunları'nda 4 kişiden 4'ü (katıldığı 4 organizasyonda da madalya aldı). “Kadınlar adına tarih yazdım. İnşallah ülkemizi daha iyi bir şekilde temsil edeceğiz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Paralimpik Oyunları'nda kadınlar +70 kilo J1 kategorisinde üçüncü olan Nazan Akın Güneş, şunları söyledi: “Bu benim ikinci olimpiyatlarım, ikinci madalyam. Altın madalya almaya gittim. Omuz sakatlığım maç sırasında geri geldi. O yüzden bronzla döndük ama İbrahim abimiz orada elimizden gelenin en iyisini yapmamızı sağladı, sanki kendimiz kazanmış gibiydik.” “Çok mutluyduk.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom