Güncel Haberler

Magnolia tatlısı tarifiyle damakları şenlendirin!

Muz ve kremanın uyumuyla sizleri lezzet şölenine davet eden Manolya tatlısını evde hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Büyük porsiyonlarda hazırlayabileceğiniz bu leziz tatlıyı daha uygun fiyata sevdiklerinize harika bir kutlama yapabilirsiniz. İşte az malzemeli ve pratik Manolya tatlısının tarifi…

MALZEMELER

Krema tabakası için

2 paket kakaolu veya vanilyalı puding (her biri 80 gram)

4 bardak süt

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket vanilin

1 yemek kaşığı tereyağı

Bisküvi katı için

1 paket burcak bisküvi veya petibor bisküvi

Krema ve bisküvi katmanları arasında

2 muz

Yarım su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık

ÜRETME

Pudingi hazırlamak için; Sütü, toz şekeri, vanilyayı ve tereyağını bir tencerede karıştırın. Pudingli karışımı ekleyip koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Pişen muhallebi ocaktan alınır ve biraz soğumaya bırakılır.

Bisküvi katı için; Bisküvilerin yarısını geniş bir kaseye veya fırın tepsisine yerleştirin.

Üzerine dilimlenmiş muz ve isteğe göre kıyılmış ceviz veya fındık serpilir.

Soğuyan muhallebi bisküvilerin ve meyvelerin üzerine dökülür.

Kalan bisküvileri pudingin üzerine dizin.

Tatlıyı en az 4 saat buzdolabında dinlendirin.

Servis yapmadan önce üzerini çikolata sosu, hindistan cevizi ya da rendelenmiş çikolata ile süslemek mümkün.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
ekrem abi sitesi