Geleneğin tadı: Ürünün tarifi Tarih… – Son Dakika Gurme Haberleri
Hurma ürünü, ağızda eriyen dokusuyla tatiller ve özel günler için harika bir seçenek! İşte nefis hurmanın tarifi…
MALZEMELER
Hamur için:
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 bardak irmik
1 bardak süt
1 poşet maya
Gerektiği kadar un (yaklaşık 3-4 su bardağı)
Doldurma için:
300 gram hurma (çekirdeksiz)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Doldurma için:
Pudra şekeri
NASIL YAPILIR
Çekirdekleri çıkarılmış hurmaları ince ince doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritip hurmaları ekleyin. Püre kıvamına gelinceye kadar karıştırın.
Tarçın ekleyin, karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri ve irmiği derin bir kapta iyice karıştırın.
Süt ve mayayı ekleyin.
Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.
Her bir hamur parçasını avucunuzun içinde açın ve içine bir çay kaşığı hurma karışımından koyun.
Hamuru kapatıp yuvarlak veya oval şekil verin.
Üretim kalıbınız varsa hamuru kalıba yerleştirip şekil verin. Aksi takdirde çatal veya bıçak kullanarak desen oluşturabilirsiniz.
Şekil verilen ürünleri pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, yüzeyi hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan ürünlerin ilk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri serpin.