Güncel Haberler

Bakanlık’tan İzmir Körfezi’ndeki balık ölümlerine ilişkin inceleme

Bakanlığın açıklamasında, deniz suyu örneklerinin balık ölümlerinin yaşandığı bölge ve Körfez Kıyısı'ndan alındığı belirtildi.

Basın açıklamasında, numunelerin yetkili laboratuvar tarafından incelendiği ve ilk değerlendirmelere göre balığın ölümünün, su kirliliği nedeniyle yetersiz oksijen seviyesinden kaynaklandığı belirtildi.

Açıklamada, daha detaylı inceleme için bölgeye deniz izleme gemisi ile mobil su ve atıksu laboratuvarının gönderildiği, körfeze atıksu boşaltan 7 su yolu ve su kaynaklarında denetimlerin yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, kirlilikle mücadeleden sorumlu yerel yönetimlerin bakanlık tarafından bilgilendirildiği belirtilirken, gelişmelerin yakından ve hassasiyetle takip edildiği vurgulandı.

ARAŞTIRMA GEMİSİ TÜBİTAK MARMARA Aramayı gerçekleştirecek

Ayrıca TÜBİTAK MARMARA araştırma gemisi, Entegre Deniz İzleme Programı (DEN-İZ) kapsamında İzmir Körfezi'nde araştırma yapacak.

Gemide bulunan bilim ekibi, körfezde belirlenen noktalarda çeşitli derinliklerden deniz suyu numuneleri alarak suyun fiziksel, kimyasal, biyolojik ve mikrobiyolojik kalitesini ölçecek.

3

BAKANLIK KURUMUNUN AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da İzmir Körfezi'ndeki balık ölümlerine ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bu ülke bizim. Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakmalıyız. Bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekiyor.” dedi.
Bu içerik Taner Şahin tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş