Güncel Haberler

Cumartesi Anneleri’nin 1014. hafta buluşması: Murat Aslan’ın akıbetini sordular – Son Dakika Türkiye Haberleri

Gözaltındaki kayıp yakınlarının akıbeti hakkında bilgi almak ve sorumluların yargılanmasını talep etmek amacıyla 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim Galatasaray Meydanı'nda oturma eylemi düzenleyen Cumartesi Anneleri, kaybolanların ölümlerini protesto etti. 10 Haziran 1994'ün 1014'üncü haftasında gözaltındaydı. murat aslanakıbetini sordu.

Murat'ın ağabeyi Aslan, bu hafta Galatasaray Meydanı'nda toplanan kayıp yakınlarına açıklama yaptı. Fatma Aslan oku.

“GERÇEKLERİN ORTAYA ÇIKMASI ENGELLENDİ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gözaltında kaybetme eyleminin hukuki bir suç olduğunun tespiti ve cezasız kalmayacağından emin olunması, kayıp yakınlarının uğradığı yıkımı azaltır ve yaralarının iyileşmesine katkı sağlar. Ancak tanıklara, belgelere ve delillere rağmen. cesetleri güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra ıssız yol kenarlarında, ıssız köylerde veya asit çukurlarında bulunuyor.” Bulunamayan kayıplarımıza ilişkin taleplerimiz ise 'soyut talep' olarak kayıtlara geçti.

Bu inkar politikasının yarattığı cezasızlık sonucunda gözaltında kaybetme emrini verenler, suçu işleyenler, suça göz yuman yetkililer hakkında dava açılmadı; tam tersine korundular. “Kayıpların akıbetinin ortaya çıkarılmasına, faillerin ve sorumluların cezalandırılmasına yönelik adli süreçler yürütülmedi ve gerçeklerin ortaya çıkması engellendi.”

“En büyük engel gerçeği inkar etmektir”

“1.014 haftadır ısrarla söylüyoruz: Türkiye'de devletin işlediği suçlara ilişkin adalet arayışının önündeki en büyük engel gerçeğin inkarıdır. 30 Ağustos Uluslararası Zorla Kaybetmeler Günü vesilesiyle umudumuzu ve kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. kayıp insanlarımıza ulaşmak ve mezarlarını çiçeklerle süslemek.

Bugün, zorla kaybedilen sevdiklerimizin mezarlarına bırakamadığımız karanfilleri, polis bariyerleri ardında kayıplarımızla buluştuğumuz Galatasaray Meydanı'na bırakıyoruz.”

“MÜCADELE HER ŞEREFLİ İNSANIN GÖREVİDİR”

“Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devlet büyüklerini, kayıp yakınlarına yapılan hukuksuzluklara, Galatasaray Meydanı'nın polis bariyeriyle kapatılmasına ve Galatasaray'a 10 kişiyle sınırlamaya devam eden yasağın sona erdirilmesine çağırıyoruz.” Yöneticilerin Anayasa'ya uymayan keyfi kararları ve Anayasa Mahkemesi kararları nedeniyle.

Yargı makamlarını mevcut cezasızlıklara son vermeye, gözaltında kaybolmalara ilişkin soruşturma ve kovuşturmaları tarafsızlık ve cesaretle yürütmeye çağırıyoruz. Hükümeti, Birleşmiş Milletler Tüm Kişilerin Zorla Kaybedilmelerden Korunmasına İlişkin Sözleşme'yi derhal imzalamaya ve uygulamaya çağırıyoruz. Gözaltındaki kayıp kişileri aramaktan vazgeçmeyeceğiz.

Her türlü baskıya göğüs gererek, ihlallerin tekrarına karşı adalet hakkını, hakikat hakkını ve toplumun güvenceye sahip olma hakkını savunmakta ısrar edeceğiz. Bir kez daha hatırlatıyoruz; Zorla kaybetmeler tüm insanlığın utancıdır. Bu utancın yeryüzünden silinmesi için mücadele etmek her onurlu insanın görevidir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş