Güncel Haberler

Yeni müfredatın iptali için harekete geçtiler! CHP’den Danıştay hamlesi geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş başkanlığındaki heyet, Milli Eğitim ve Disiplin Kurulu'nun onay sürecinden geçen “Türk Yüzyılı Eğitim Modeli”ne ilişkin Danıştay'a başvuruda bulundu.

CHP'li Özdaş, müfredatta çok önemli sorunların bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “'Türk Yüzyılının Eğitim Modeli' dediğinizde Sayın Bakan da 'Türk Yüzyılı'nın bir siyasi partinin seçim sloganı olduğunu itiraf ediyor. Bu demek oluyor ki Türkiye'de 20 milyon öğrenci var, 1 milyon. Çok fazla öğretmen, neredeyse tüm ailelerin dahil olduğu temel bir belgeyi siyasallaştırmış. Üstelik eğitim hiçbirimizin, Türkiye'deki tüm siyasi partilerin kullandığı bir kelime değil. Her siyasi görüşten insanın, artık kullanılmayan bir kelime olan eğitim kelimesini kullanması, meseleye ideolojik olarak nasıl bakıldığını gösteriyor. Burada asıl amacın laik eğitime saldırı olduğunu anlıyoruz. Önerilen eğitim modeli herhangi bir eğitim teorisine veya eğitim felsefesine dayanmamakta, metin ve ders programlarının bir araya getirilmesinden oluşan ikili bir yapıdadır. Basitleştirildiği iddia edilse de kavramların karmaşıklığı çok daha fazladır. Böylesine önemli bir metni kimin hazırladığını bilmek bir ülkenin hakkıdır. Öyle olmalı. Sonuçta ülkenin geleceğini planlıyorsunuz. 20 milyon öğrenci ve onları takip eden çocuklar var. Bunların şablonunu kimin hazırladığını bilmemiz gerekiyor. Modelde cesaret, cesaret ve dürüstlük gibi kavramlar yer almaktadır. Bunların çok önemli olduğu söyleniyor. Ama kimin yazdığı belli değil. Hayalet yazı var. Kimse bu metinleri kimin hazırladığını bilmiyor. “Aslında amaç belli, Sayın Bakan, müsteşarlığından başlayarak şimdi bakanlığında, kendi yolunda birlikte yürüdüğü bazı mezhep ve cemaat liderlerini takip ederek, Türkiye'nin müfredatını değiştirmek ve eğitim programını buna göre tasarlamak istiyor. ideolojik takıntılar.”

Bu açıklamanın ardından CHP'liler, davanın iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvuruda bulundu. (DHA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

İmzaya açık!  Teklifin kapsamı İmzaya açık! “Köpeği uyut” teklifinin kapsamı daraltıldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom