İşten Çıkarılan İşçi Nasıl Bir Yol İzlemeli?
İşten çıkarılan işçi nasıl bir yol izlemeli: İşten çıkarılan işçi kesinlikle kanunların vermiş olduğu yetki üzerinden haklarını hem korumak hem de var olan alacaklarını almak için hukuki süreci başlatılmalıdır.
Bir işçinin işten çıkarılması sonrasında ona tanınmış olan belli başlı birtakım hukuki haklar vardır. Buna göre ilgili kişinin dava açması söz konusu olmakla beraber tabi ki işten çıkarılma gerekçeleri burada öne çıkar. Takip edilmesi gereken yolun detaylarını sizler için inceledik.
Sebepsiz İşten Çıkarma Nedir?
İşten çıkarılan işçi nasıl bir yol izlemeli: Herhangi bir yerde çalışan işçinin, hiçbir neden ve gerekçe gösterilmeden işten çıkarılması, hukukta sebepsiz işten çıkarma olarak tanımlanır. Buna göre kanun içinde tanınmış olan birden fazla hak söz konusu olduğundan buna göre yasal sürecin başlatılması esastır. İş hukuku avukatı açıklıyor
İşten Çıkışı Verilen İşçinin Hakları Nelerdir?
İşten çıkarılan işçi nasıl bir yol izlemeli: Kıdem tazminatı bu anlamda en bilinen ve en çok gündeme gelen hak olmasından ötürü bunun anlamına bakalım. Bir çalışan nedensiz yere işten çıkarıldığında o kişi en az bir sene çalıştıysa bunu talep edebilir. Hesaplama da ona göre yapılır.
İş sözleşmesinin feshedilmesi durumunda buna dair bildirimin yapılmaması halinde ihbar tazminatı alınır. Ücret alacağı ise hak edilen paranın ödenmemesi durumunda istenir. Fazla mesai alacağı, yıllık izin alacağı, işe iade davası açma hakkı gibi farklı seçenekler sunulur. İş Hukuku İş Kazası Avukatı Av.Tahsin Yazıcı