Güncel Haberler

İsrailli gaspçılar Batı Şeria'da işgal etmek istedikleri topraklara çadır kurdu

Um Safa köy meclisi başkanı Mervan Sabah, İsraillilerin, daha önce gasp edilerek Um Safa köyü ve çevre köylerin arazilerine kurulan “Ateret” yerleşimini, köyün diğer arazilerini de bombalarla yıkarak ele geçirmeye çalıştıklarını söyledi. buldozerler ve çadırlar kuruluyor.

Sabah, Filistin topraklarını gasp eden İsraillilerin hedef aldığı bölgenin “Cibal al-Res” olarak adlandırıldığını ve arazinin yaklaşık 500 dekar olduğunu kaydetti.

İsrailli yetkililerin son yıllarda köylerde 4 bin civarında araziye el koyduğunu ve çeşitli bahanelerle köyün Oslo Anlaşması sınıflandırmasında “C Kategorisi”nde yer aldığını ileri süren Sabah, İsraillilerin engellenmesi için uluslararası müdahale çağrısında bulundu. Filistin topraklarını gasp eden, topraklarını fetheden ve ele geçiren.


Batı Şeria'da zulmünü sürdüren İsrail, içme suyunu da zehirledi

İsrailli yerleşimcilerin Batı Şeria'daki içme suyunu zehirlemesi sonucu 72 koyun telef oldu

İsrailli yerleşimcilerin Filistin topraklarını gasp etmesi ve işgal altındaki Batı Şeria'nın doğusundaki Eriha'da “Arap el-Melihat” adlı topluluğun içme suyunu zehirlemesi sonucu 72 koyun telef oldu.

Bedevi Haklarını Savunma Teşkilatı Başkanı Hasan Melihat, İsrailli yerleşimcilerin Cuma akşamı Eriha şehrinin kuzeybatısındaki “Arap el-Melihat” topluluğuna ait koyunların içtiği suyu zehirlediğini söyledi.

Filistinli Muhammed ve Ali Melihat kardeşlere ait 72 koyunun zehirli su nedeniyle telef olduğunu belirten Melihat, şöyle konuştu: “Bu saldırı, yerleşimcilerin Filistinli çiftçilere ve onların mülklerine yönelik, onlara baskı yapmak ve onları kovmak amacıyla devam eden saldırılarının bir parçasıdır. onların topraklarından.” dedi.

Melihat, İsrail hükümetinin Bedevileri yerinden etme ve bölgedeki nüfusu azaltmayı amaçlayan politikalarının bir parçası olarak Bedevi topluluklarının, Filistin topraklarını gasp eden İsrailli yerleşimcilerin çeşitli baskılarına giderek daha fazla maruz kaldıklarını söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom