Güncel Haberler

Biden’ın “Başkan Putin” gafına Zelenskiy’den cevap: “Hataları unutabiliriz”

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ın Washington'daki NATO liderler zirvesinde yaptığı “Başkan Putin” hatasının hata olduğunu söyledi ve “hataları unutabiliriz” dedi.

REKLAM

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, NATO'nun 75'inci yıl dönümü zirvesinin son gününde ABD Başkanı Joe Biden'ın kendisini kürsüye davet etmesinin “Başkan Putin” olarak adlandırılmasının “bir hata” olduğunu söyledi.

NATO zirvesinin hemen ardından İrlanda Başbakanı Simon Harris ile bir araya gelen Zelenskiy, gazetecilerin Başkan Biden'ın kendisini “Başkan Putin” olarak tanıtmasına ilişkin sorusuna yanıt vererek, ABD'nin Ukrayna için “çok şey yaptığını” belirterek, “Yapabiliriz” dedi. hataları unut.”

Perşembe günü Washington'da düzenlenen NATO zirvesinin son basın toplantısında Biden, Zelenskiy'i Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le karıştırdı. Hemen ardından başka bir toplantıda Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e de “Trump” adını verdi.

Zelenskiy'den İrlanda'ya teşekkür

Cumartesi günü İrlanda'ya yaptığı ziyarette Zelenskiy, mültecilere ev sahipliği yapılmasındaki yardımlarından dolayı Başbakan Harris'e teşekkür etti.

Zelenskiy, “Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu kadar Ukraynalı mülteciye ev sahipliği yaptıkları için İrlanda halkına teşekkür ederiz. Rus işgalinin başlangıcından bu yana yanımızdaydınız. Çok teşekkür ederim.” dedi.

Başbakan Harris, “önümüzdeki haftalarda” Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret edeceğini söyledi.

Harris ayrıca iki liderin enerji, insani yardım ve gıda güvenliği konularında olası bir ikili anlaşmayı görüştüğünü doğruladı.

“İrlanda askeri açıdan elbette tarafsızdır ama biz, doğru ile yanlış, iyi ile kötü, özgürlük ile baskı arasındaki farkı anlama konusunda hiç de tarafsız değiliz. ” dedi Harris.

Harris ayrıca Rus güçleri tarafından kaçırılan Ukraynalı çocukları geri getirmek için çalışacağına söz verdi.

İrlanda hükümeti, Avrupa Barış Fonu kapsamında Ukrayna'ya 250 milyon Avro ölümcül olmayan askeri yardım sağladı ve ülke, Avrupa Birliği (AB) Geçici Koruma Direktifi kapsamında 108.000'den fazla Ukraynalıyı kabul etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş