Güncel Haberler

Audi sıkıntı yaşadığı fabrikasına yeni yatırımcı arıyor

Audi, yakın zamanda kapanması beklenen ve yönetim ile çalışanlar arasında sorunların yaşandığı Brüksel fabrikası için yeni yatırımcılar arıyor.

Belçika basınında yer alan haberlere göre Audi, son dönemde sorunlarla gündeme gelen Brüksel fabrikasının faaliyetinin devamı için çeşitli seçenekleri değerlendirdi.

Bu kapsamda tesiste üretime devam etmek için 20 alternatif iş modeli analiz edildi ancak tesisin ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde faaliyet göstermeye devam etmesini sağlayacak bir çözüm bulunamadı.

Bu nedenle Audi tesis için yeni yatırımcılar aramaya başladı.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'nun sahibi olduğu Audi markası, temmuz ayında Q8 lüks segment elektrikli otomobilin üretildiği ve yaklaşık 3.000 kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasını düşen talep nedeniyle yenileyeceğini ve üretiminin de devam edeceğini duyurmuştu. modeller Meksika'da devam edecek.

Audi yönetimi bu ayın başında Volkswagen Grubu'nun Brüksel fabrikasına üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini açıklamıştı.

Bu durum işçileri ve sendikaları rahatsız etti. Çalışanlar işe dönmediler ve tamamlanan arabaların anahtarlarına el koydular.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş