Güncel Haberler

Trump’a bir şok daha! Bir eyalette daha yasaklandı

ABD’nin Colorado eyaletinden sonra Maine eyaletinde de eski Başkan Donald Trump’ın gelecek yıl yapılacak ön seçimlerden çıkarılmasına karar verildi. ABD’nin seçime girmesi yasaklanan ikinci eyalet olan Maine eyaletindeki yetkililer de karara gerekçe olarak Trump’ın 2021’deki kongre baskınındaki rolünü gösterdi. Maine Dışişleri Bakanı Shenna Bellows, 34 sayfalık kararında, Trump’ın kongre baskınına yol açan eylemleri nedeniyle seçimlere katılmasının uygunsuz olduğunu belirterek şunları ekledi: “Amerika Birleşik Devletleri Anayasası, Hükümetimizin temellerine saldırı.”

“Hedef haline getireceğiz”

Trump kampanya sözcüsü Steven Cheung, Bellows’u seçimlere müdahale etmekle suçladı ve onu “Biden’ı destekleyen son derece partizan bir Demokrat” olarak nitelendirdi. Cheung, “acımasız kararın” yürürlüğe girmesini önlemek için Yüksek Mahkeme’ye hızla yasal itirazda bulunacaklarını söyledi. Karar, Trump ve ekibinin mahkemeye yaptığı başvuru sonuçlanıncaya kadar yürürlüğe girmeyecek.

MAHKEME KARARI

19 Aralık’ta Colorado Yüksek Mahkemesi, Trump’ın 2021’deki kongre baskınındaki rolü nedeniyle Anayasa’nın 14(3) maddesi uyarınca gelecek yıl yapılacak seçimler için eyalet oylamasından çıkarılmasına karar verdi. Seçimden men edilmiş bir kişinin önseçimlerde aday olarak yer alması doğru olmaz. Kararın 4 Ocak’a kadar yürürlüğe girmeyeceği belirtilmesine rağmen Trump, karara karşı ABD Yüksek Mahkemesi’ne itiraz edeceğini söyledi.

Çarşamba günü Michigan Yüksek Mahkemesi, Trump’ın kendisini eyaletteki Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinden 27 Şubat’ta men etme talebini reddetti.

KONGRE BASKIN

ABD’de, Kasım 2020 başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden’ın zaferinin tescilleneceği oturum sırasında, 6 Ocak 2021’de aşırı sağ gruplar ve Donald Trump destekçileri Kongre binasına baskın düzenledi. Saatler süren olayda 5 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişi de yaralandı.

Kaynak: İHA

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Liseliler birbirlerine tekme attı!  Kamera önünde kavga anlarıLiseliler birbirlerine tekme attı! Kamera önünde kavga anları
Bentley'den Ferrari'ye kadar hiçbirinin yanına yaklaşamıyorlar!  Polisin çetelerin lüks araçlarını kullanmak istemediği iddiası: Ne sigorta ne de ek ödemeler...Bentley’den Ferrari’ye kadar hiçbirinin yanına yaklaşamıyorlar! Polisin çetelerin lüks araçlarını kullanmak istemediği iddiası: Ne sigorta ne de ek ödemeler…
Oğlu intihar eden annenin şikayeti 'Çukur Çetesi'ni çökertti!Oğlu intihar eden annenin şikayeti ‘Çukur Çetesi’ni çökertti!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş