Güncel Haberler

Kentsel dönüşüm yapmaktan başka çaremiz yok

Özhaseki, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çok amaçlı salonda düzenlediği “Samsun Kültür ve Sanat Semineri Vizyon Programı”nda, kültürün milletlerin millet olarak var olmasını sağlayan faktörlerden biri olduğunu söyledi.

Milletlerin varlık ve devamının teminatının kendi kültürleri olacağını vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu: “Bizi biz yapan değerler kültürümüzün bir parçasıdır.” Dedi.

“Bu orman benzeri kalabalık insan dünyasında yolumuzu bulabilirsek, doğru yeri bulup ilerleyebilirsek, anahtar kendi kültürümüzdür.” Özhaseki şunları söyledi ve şöyle devam etti:


“Aksi takdirde Allah korusun her an yıkılırız. Mevlana Hazretleri diyor ki: ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar iyi anlaşır.’. Aynı duyguyu paylaşmak önemli” . . Bu yüzden kültürümüzü, değerlerimizi, bizi biz yapan değerlerimizi sürekli vurguluyoruz.” İnançlarımızda farklılıklar var, başkaları gibi olmak istemiyoruz ama kültür su gibi devam ediyor ve akıyor.


Bizden önce bu topraklarda hangi kavim, kültür ve medeniyet yaşamışsa, yemek kültürleri de sürekli gelişiyor, oturma ve ayakta durma da gelişiyor ve benzer davranışlar aynı şekilde devam ediyor. Bunlara sahip olmalısınız. Bunların somut olmayan miras olarak her yerde kaybolmaması gerektiğini düşünüyorum. “Eğer neslimizi şu anda hakim olan Batı kültürünün etkisi altına bırakırsak, bize özgü olan bu değerleri ortaya çıkarmaz ve çocuklarımızı, gençlerimizi bunlarla donatmazsak emin olun bizi çok acı sonuçlar beklemektedir. .”


“Batı’yı taklit edersek kötü kopya oluruz, yok oluruz ve ölürüz.”

Gençlerin liderlerden, kültürlerden, kitaplardan, fikirlerden pek etkilenmediğini, sosyal medyayla daha çok iç içe olduklarını söyleyen Özhaseki, “Gençler küresel kültürden daha çok etkileniyor, küresel kültürün etkisi altında kalıyor” dedi. dedi.

Bakan Özhaseki şunları söyledi:


“Festivallere daha yatkınlar ve oradaki (sosyal medyadaki) güncel dergi onları daha çekici buluyor. Olabilir ama buradaki tehlikeyi görmüyor musunuz? İki yaşında bir çocuk ağlıyorsa ve annesi yapamıyorsa besliyor, açıp çocuğu uyutan tabletten yabancıların hazırladığı bir şeyi gösteriyor ona. Dikkatinizi dağıtıyorsa burada bir tehlike görmüyor musunuz? Emin olun her filmin arka planında korkunç bir şey vardır. Onları kendi değerlerini benimsemeye zorluyorsunuz ama çocuklarımıza Batı kültürünü, özellikle de küresel anlamda herkesi baskılayan ve etkileyen bu kültürü verirsek, “Tehlikenin geleceğini hissediyorum” haline gelecekler. arkadan koşuyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Batıyı taklit edersek kötü kopya oluruz, yok oluruz ve ölürüz. Umarım bu tür durumlara düşmeyiz.”

Özhaseki, Anadolu coğrafyasının dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Bilim insanları, insanların toplu olarak medeniyet kurarak yaşadığı iki bölge olduğunu söylüyor. Biri Mezopotamya, diğeri ise Anadolu coğrafyası.” dedi.

“Cennet gibi bir vatanımız var ama bu toprakların iki dezavantajı var” diyen Özhaseki, şöyle devam etti: “İkisi de yeraltında. Biri, nifakın merkezi hiç bitmiyor, her dönemde başka bir nifak var. Dikkat edin cahiller İçeride bizim kültürümüzle donatılmayanlar yurt dışından alıyor.” Kışkırtıyorlar, yönlendiriyorlar, sorun çıkarıyorlar. İkincisi depremsellik. PKK gibi bir örgüt müyüz, FETÖ gibi bir örgüt müyüz, DHKP-C gibi bir örgüt müyüz, IŞİD gibi bir örgüt müyüz, bu toprakların yerel sahibi miyiz? Peki onlara bu desteği kim veriyor diye düşünüyorsanız bugün Filistin’dedir. “Çocukların, kadınların ölümüne göz yumanlar var, hastaneleri bombalıyorlar, Gazze’deki eğitim merkezlerini bombalıyorlar ama ateşkes bile isteyemiyorlar, ‘Don’ demeyi bilmeyenler var.” yapma, öldürme”, bunlar arkadaşlar.” değerlendirmesini yaptı.


“Kentsel dönüşümü gerçekleştirmekten başka çaremiz yok”

Mehmet Özhaseki, deprem ülkesi olması nedeniyle kentsel dönüşüme odaklandıklarını belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Her yıl 2-3 yıkıcı deprem oluyor, ülkemizde 485 aktif fay hattı var. Her an her yerde olabilir. Peki ne yapmalıyız? Mücadele edebilir miyiz? Yenileceğiz. Önleyebilir miyiz? “Bu mümkün değil. Mevlana’dan bir söz: “Akıl” Diz kırmaya, vurmaya, sonra ağlamaya gerek yok. Önlemleri önceden alıp yolumuza devam etmektir” diyor. “Konutlarımızı, evlerimizi, iş yerlerimizi yapmak zorundayız” “Yapılan mevcut stoklara, orada bir sorun olup olmadığına bakarak kanunlar yaptık. Risk teşkil ediyorsa 2-3 aydır üzerinde çalışıyoruz.”Kentsel dönüşümü yapmaktan başka seçeneğimiz yok.”

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Mustafa Şen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de konuşma yaptı.

Samsun Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Ondokuzmayıs Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın katıldığı etkinlik sonunda partinin il başkanı AK Mehmet Köse, MHP’li 20-22 Ekim tarihleri ​​arasında düzenlenen Samsun kültür sanat seminerine il başkanı Burhan Mucur, akademisyenler ve vatandaşların katılımıyla katılım sertifikaları takdim edildi.

Öte yandan Bakan Özhaseki, program öncesinde AK Parti Samsun il başkanlığını ve büyükşehir belediyesini de ziyaret etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Antalya Haber
meritking casibom giriş